kaple

Volně stojící zděná omítaná kaplička nad čtvercovým půdorysem situovaná nedaleko severním směrem od první hradní brány, při přístupové cestě od hospodářského dvora. Jedná se o částečně otevřenou stavbu situovanou v mírně svažitém terénu a se stanovou střechou pokrytou keramickými pálenými taškami bobrovkami. Průčelí členěna předstupujícím hladkým soklem a profilovanou korunní římsou. Východní a jižní stěna je prolomena otvorem (bez výplně) ukončeným obloukem. Okolo otvorů provedeny plastické šambrány s hladkými plastickými články, tvořenými vysokými soklíky, náběžními římskami a vrcholovým klenákem. Ostatní dvě průčelí hladká, v severním naznačen vstup šambránou v nátěru fasády. V nárožích kaple provedeny v nátěru fasády nárožní lisény s čtvrkruhovým sedlem pod korunní římsou. Ve vrcholu střechy kovový dvouramenný latinský křížek.