sloup se sochou Panny Marie Immaculaty a sochami světců

Uprostřed náměstí je na 3 kamenných stupních vztyčen pískovcový morový sloup. Kolem kuželková balustráda s konvexně a konkávně prohnutými úseky stěn. Mezi sloupky balustrády je v průčelí kovová tepaná branka, listy a květy. Uprostřed stojí mohutný hranolový sokl s vybíhajícími 4 soklovými křídly s profilovanou patkou a římsou, mezi nimi v konvexně vydutém soklu 4 výklenky s mušlovou konchou, v ní světci: sv. Roch, Sv. Antonín Paduánský, Sv. Felix a Sv. Anna Kolem výklenků nahoře po stranách vždy jeden andílek na obláčcích s andílčími hlavičkami. Na 4 nárožních pilířích stojí na nižších soklech světci: sv. Jan Nepomucký, Sv. Václav, Sv. Florián a Sv. Vavřinec. Na podstavci je vztyčen hranolový sokl a na něm kompozitní sloup. Dole na tomto sloupu alianční znak pánů z Bubna a Litic s festonem a akantovými rozvilinami, nahoře koruna. Na další straně oválná kartuš s akantem a nápisem: Opraveno/ a obnoveno/od dobrodinců/roku 1886/1937. Dále v oválné kartuši s akantovou rozvilinou znak Žamberka (Orlice a kanec) s rytířskou korunou. Poslední oválná kartuš s akant. rozvilinami a nápisem: KRÁLOVNO VŠECH SVATYCH/PROSIŽ ZA ZDEJŠI/MĚSTO V NEBI AT/PROSPIVÁ STÁLE V BLAHU I POKOJI. Nahoře na kompozitní hlavicí s andílky stojí socha Panny Marie Immaculaty.