děkanství

Řadový jednopatrový dům obdélného půdorysu, na průčelí 5 os, na střední ose vchod, před ním portikus nesený dvěma sloupy s patkou a hlavicí s krycí deskou. Nahoře trojúhelný štít s profilovanou římsou, plech. Okna ve tvaru T, kolem kamenná profilovaná šambrána s podokenní rovnou římsou. Dole kamenný sokl z pískovcových desek, nahoře profilovaná korunní římsa, která obíhá kolem celého domu. Střecha valba, krov valbový, hřeben rovnoběžný s ulicí, eternit. V přízemí 2. osy pod omítkou vysekáno v kameni: ANNO/1668. Fasáda štuková, šedookrové barvy. Kolem hlavního vchodu kamenné profilované ostění, na zdi pilastry, portikus plochostropý. Levý bok - bez os, pravý bok - v patře dvě slepá obdélná okna. Zadní průčelí - 5 os, na ose v patře dřevěná pavlač s bočním a čelním oknem, v přízemí dřevěný přístavek s vchody. Okna tvaru T, kolem kamenné šambrány, jen čtvrté okno v patře tabulkové. Opadaná omítka, smíšené zdivo. Vpravo i vlevo přízemní dřevníky. Za hlavním vchodem chodba půlkruhově valeně zaklenutá s protilehlými výsečemi, chodba vede kolmo na dům na zahradu. Místnost vpravo plochostropá s jedním trámem, pod stropem jedna štuková lišta. Druhá místnost rovněž plochá, vlevo z chodby schody do patra. Schody půlkruhově veleně zaklenuté, na podestách 1 pole křížové klenby. V patře místnosti plochostropé, chodba také plochá. (popis Paukrt 1988)