měšťanský dům

Přízemní volně stojící dům s tvrdou břizolitovou omítkou šedookrové barvy. Štítové průčelí v přízemí 4 osy, 1. - 3. okna ve tvaru T, 4. osa výkladec. Pod okny rovná římsa, kolem oken šambrána, nad okny trojúhelně zakončena. Plochá kordonová římsa, ve štítě 2 okna rovněž s šambránou a římsou, plochá štítová římsa. Pravý bok do ulice - 3 osy, okna stejná i s ozdobami, 2. osa vchod - 2 schody s plným závětřím a trojúhelným štítem. Vlevo od vrcholu mramorová deska s reliéfem stojící ženy z pravého profilu v dlouhých šatech, pravá ruka opřena o knihy, v ruce miska s hadem, vpravo eliéf mužské hlavy z pravého profilu s festony. Nápis: Eduard/Albert/*20.1.1841/+26.IX.1900. Dole: Prov. v kam./br. Ducháčkové. Zadní průčelí: 2 okenní osy, okna a kolem stejné, ve štítě stejné jako v 1. průčelí. U pravého bku profil. korunní římsa. Dole přístavek s garáží, vzadu nízký přístavek verandy. Levý bok - 3 osy, 1. vchod do zastřešené verandy, u čelního průčelí prosklená zastřešená veranda. Zde omítka štuková,částečně opadaná, profil. Korun. Římsa. Střecha sedlová, eternit, sedlový nástavec na střeše - původně dvěře na půdu pro možnost skládání sena na půdu. U hlavního vchodu schody dolů, protože dům je na svahu a v kopci. Za hl. vchodem plochstropá chodba napříč domem, vlevo vchod do místnosti, vzadu další, vpravo vchod do místnosti a dřevěné schody na půdu do místnosti a do místnosti v podkroví. Pod schody vchod do sklep. Jinak plochostropé. (popis V. Paukrt 1988)