sloup se sousoším sv. Anny Samotřetí

Sloup se nachází v Kryrské ulici v blízkosti památkově chráněných domů č. p. 87 a č. p. 89 na levé straně směrem na Kryry. Sloup stojí na zhruba čtvercovém dvoustupňovém podiu přístupném od silnice třemi pískovcovými stupni. Podium je lemováno pískovcovými kvádry, pochozí plocha u sloupu je z kamenné dlažby. Uprostřed podia je hranolový podstavec s profilovanou patkou a profilovanou hlavicí, na kterou nasedá sloup. Dřík podstavce je z hlazené žuly bez nápisu. Sloup má vlastní plintu hranolovou se zaoblenými rohy. Patka sloupu s výžlabky a oblouny je už kruhového půdorysu. Patka přechází ve válcový dřík bez entase, který je ukončen hranolovým abakem. Echinus zcela chybí. Součástí hmoty abaku je samotné sousoší. Sousoší sv. Anny je oboustranné, směrem do města je orientována sv. Anna v řaseném rouchu čtoucí knihu. Z opačné strany je Panna Marie s Ježíškem v náručí. Panna Marie je oděna do zřaseného roucha, v pravé ruce má zlacené žezlo. Na hlavě má korunu. Ježíšek drží v ruce sféru.