dům

Dům č. p. 164 se nachází v jihozápadním koutě náměstí Míru. Jedná se o stavbu na obdélném půdorysu s valbovou střechou s hřebenem rovnoběžným s uliční frontou. Dům č. p. 164 stojí na obdélném půdorysu, je patrový s valbovou střechou. Krytinu tvoří pálená obdélná taška. V uliční střešní rovině jsou dva čtvercové výlezové otvory. Ze zadní roviny vyrůstá zděný neomítaný komín. Omítka je vápenná s šedým nátěrem. Výplně jsou novodobé dvoudílné, dělené vodorovně na dvě výklopné tabule. Hlavní východní průčelí je v obou patrech sedmiosé. Pravá krajní osa v přízemí je vstupní. Okenní otvory jsou na výšku obdélné. V patře jsou delší než v přízemí. Přízemí je lokálně zdobeno pásovou bosáží, patra odděluje úzká profilovaná kordonová římsa. V patře jsou okna nestejnoměrně rozčleněna pilastry. Nad vstupem je nápis PEKAŘSTVÍ K+V. Jižní průčelí bylo původně v obou patrech tříosé. Dnes je v přízemí jedno okno, v patře zůstala okna tři. Zbylá okna jsou viditelně zazděná. Přízemí je hladce omítnuto, dnes je omítka ve špatném stavu. Nad kordonovou římsou jsou okna umístěna mezi pilastry. Západní zadní průčelí je doplněno o novodobou přístavbu z druhé poloviny 20. století s plochou střechou a břízolitovou fasádou. Tato přístavba dosahuje do výšky stropu přízemí. V patře jsou úzké na výšku obdélné okenní otvory s novodobou výplní. Fasáda tohoto průčelí je šedá břízolitová. Severní průčelí je v přízemí dvouosé a v patře j e jeden okenní otvor. Původně bylo v obou podlažích tříosé, na zdi jsou vidět zaslepené otvory. Okno v patře je umístěné mezi pilastry, v přízemí je fasáda bez členění.