dům

Dům č. p. 89 je orientován severovýchodním průčelím k ulici, stojí na obdélném půdorysu s valbovou střechou. Střecha je krytá taškovou krytinou a v hlavním průčelí jsou dvě úzká volská oka. Dům je dvoupodlažní, v přízemí vlevo je půlkruhově zaklenutý průjezd, vpravo od něho jsou dvě okenní osy, patro je čtyřosé. Vrata v průjezdu jsou dřevěná a hnědou povrchovou úpravou, v dolní části plná, v horní se svislými latěmi. Vrata jsou dvoukřídlá, v levém křídle jsou vyříznuté dveře. Povrchová úprava vrat je hnědá. Okenní otvory jsou na výšku obdélné. Šambrány v přízemí jsou jen malované, v patře jsou plastické. Výplně jsou převážně dvojité, dovnitř a ven otevíravé. Děleny jsou na šest okenních tabulek. Fasáda je okrová, architektonické články jsou smetanové. Fasáda je členěna do lizénového rámce s naznačenou kordonovou římsou. Boční průčelí jsou bez členění omítnuty hrubou omítkou bez nátěru.