bývalá radnice

Bývalá radnice se nachází logicky na hlavním obdélném náměstí obce Vroutek, a to v jeho severní kratší frontě, kterou, spolu se sousední novodobou přístavbou kina, ovládá celou. Je to zděná jednopatrová stavba obdélného půdorysu. Objekt je zastřešen valbovou střechou pokrytou pálenou taškovou krytinou. Střešním pláštěm prostupuje při hřebenu střechy režné cihelné komínové těleso. K dvornímu průčelí přiléhá v úrovni přízemí novodobá přízemní přístavba zastřešená pultovou střechou s plechovou krytinou. K západnímu průčelí objektu je přisazena moderní spojovací krytá chodba, která objekt spojuje se sousední budovou kina. Vnější omítky jsou novodobé, tvrdé cementové, pohledové. Mají okrovou barvu. Pouze sokl je šedý a pás mezi soklem a polovinou oken přízemí starorůžový. Střecha je opatřena podokapními žlaby. Žlaby a svody jsou titanzinkové, bez nátěru. Tektonické členění stavby je omezeno pouze na prostý mělký sokl a profilovanou hlavní římsu. Hlavní průčelí domu je orientované do prostoru návsi, je sedmiosé v pravidelném rytmu. Okenní otvory jsou výškově obdélné, výplně mají novodobou dřevěnou konstrukci opatřenou lomeným bílým nátěrem. Jsou jednokřídlé, dělené do latinského kříže. Vchodové dveře jsou nesymetricky dvoukřídlé, s nadsvětlíkem, ocelohliníkové, z 2. pol. 20. stol.