kostel Nejsvětější Srdce Páně

Kostel byl vestavěn do budovy konventu, vystupuje v ose ze severozápadního průčelí do prostoru klášterního dvora. Jeho průčelí přejímají systém členění fasády konventu, výšku a členění vrcholové římsy. Zdivo cihelné, sokl obložen pískovcovými deskami, omítka dožilá, střecha mansardová s bobrovkami. Čelní, SZ průčelí - ve středu tříosé, na půdorysu polygonálního závěru, na nárožích s rustikovanými pilastry, do tří stran směřují velká okna s obloukovými záklenky, v šambráně s vnějším páskem vybíhajícím do uší, v nadpraží segmentové římsy, vystupující parapet. Okna s kovovými rámy jsou zasklena vitrajemi. Krajní části průčelí jsou bez otvorů, na nárožích s rustikovanými pilastry včetně soklu. Střecha mansardová, na proniku hřebene přístavby kostela a křídla konventu sanktusová oktogonální věžička krytá plechem, s lucernou a cibulkou. Po stranách flankují závěr dvě třípatrové věžice kruhového půdorysu. Ve spodním patře mají dvě drobná, v horním vyšší okna se stlačenými záklenky, obě v členité šambráně s ušima a klenákem, v nadpraží segmentová římsa. Třetí patro, převyšující vlastní stavbu, je oktogonální, v každém poli s drobným oknem půlkruhově zaklenutým, v šambráně. Vrcholová římsa shodné profilace se sousedním průčelím, zastřešení oktogonální zvoncovitou helmicí, nad lucernou je drobná cibulka, krytina plechová. V západní věžici je zazděný portál vstupu. Obě boční průčelí - jsou patrová, dvouosá. Na průběžném kamenném soklu oddělují pole pilastry s rustikovanými pásy, iónské hlavice s vejcovcem, nesou kompletní kladí. Okna v šambránách členěná, s pevným poutcem, ve špaletách.