prelatura

Stavba atypického půdorysu složeného z několika křídel se nachází v severní části areálu, při nynější hlavní bráně. Hlavní křídlo ve směru SV - JZ rozšiřují zhruba v polovině délky do obou stran kolmá, čtvercová křidélka, severozápadní z nich dále pokračuje křídlem až k obvodu areálu. Kose ukončené křídlo rozšířené směrem SV přístavkem tvoří součást ohrazení. Na hlavní křídlo na JZ navazuje část rozšiřující stavbu směrem jižním. Celá stavba je patrová, dvě podlaží sklepů obsahuje hlavní křídlo. Z něj na straně SV vystupují tři hranolové věže - v ose a dva nakoso postavené bastiony v rozích. Rohy jižní části zpevňují opěráky. Stavba zděná z kamene a smíšeného zdiva, JZ křídlo a přístavek u brány z cihel. Střecha valbová, vně areálu směřuje štít, zakrytá bobrovkami. Věž v ose hlavního křídla s lucernou a cibulí a věže postranní ukončené atikou ve hmotě převyšují o patro stavbu. Fasády jsou řešeny jednoduše, poměrně typizovaně. Hlavními členícími prvky jsou okenní a dveřní otvory, vrcholová římsa profilovaná. Vesměs dochovaná kamenná profilovaná ostění oken se samostatným parapetem, v patře i s rovnou nadokenní římsou. Okna z části dochovaná novější rozčleněná. Dveře novodobé. V prostoru kaple dochován velký okenní otvor se šikmými špaletami a hrotitým zaklenutím, v postranních stěnách jen zazděné niky. Několik obdélných, profilovaných kamenných portálů vstupů, ze strany nádvoří, vstup do schodišťové haly zaklenutý půlkruhem s dvoukřídlými, dnes plechovými vraty. Sklepy přístupné portálem v JZ křídle v JV průčelí. Objekt nemá hlavní komponované nástupní průčelí.