obytná budova

Přízemní stavba na protáhlém obdélném, zalomeném půdorysu, zakrytá sedlovou střechou s bobrovkami. Je situována v severním okraji dvora, při bráně, součást ohrazení areálu. Na dům navazují bývalé chlévy. V západním průčelí je prolomeno sedm výškově obdélných, nepravidelně rozmístěných oken, dnes zazděných sklobetonovými tvárnicemi. Omítka hrubá, novodobě nanesená, zachována vrcholová římsa. Východní, dvorní průčelí směrem od leva novodobé otvory bez ostění: vstup s nadsvětlíkem, dvě blízko u sebe umístěná okna a vstup s kamenným schodem, dvě okna, vstup se třemi schody. Zdvojené okno v kamenném ostění, vstup s nadsvětlíkem po dvou stupních, v kamenném ostění s vnější lištou, samostatně profilovanou římsou, konečně okno bez ostění. V této severní části směřují do dvora dva sedlové vikýře, se zdobně vyřezávanými čelními krokvemi.