bývalé chlévy

Objekty hospodářského dvora kláštera, obytný dům, původní chlévy a stodoly, tvoří souvislou zalamovanou frontu na SZ a areál z této strany uzavírají. Sousedí s hlavní průjezdnou komunikací v obci a železniční tratí v zářezu. Bývalé chlévy jsou situovány ve střední části. Přízemní, na protáhlém obdélném půdoryse, zakrytém sedlovou střechou s bobrovkami. Západní průčelí směřuje do komunikace. Je opatřeno hrubou omítkou, směrem zleva je sklobetonem zazděné obdélné okno, následuje pět ležatých obdélných okének v kamenném ostění, event. štukovém, osazené provlékanými mřížemi. Dále pět oken čtvercových v kamenném ostění s mřížemi. Východní, dvorní průčelí - odleva jsou: tři obdélná okna, dva vstupy s nadsvětlíkem, oba v kamenném ostění, nad nimi podávací dvířka na půdu. Obdélné okno, dveře s nadsvětlíkem v kamenném ostění, okno v kamenném ostění. Vstup v kamenném portálu s vnější lištou, s uchy a zdviženým středem. Pět oken vesměs v kamenném ostění, nad pátým podávací dvířka na půdu. Novodobý vstup a dvě větší okna bez ostění. V navazující části s nižší úrovní římsy dvoukřídlá vrata, okno v kamenném ostění s vnější lištou a samostatnou profilovanou parapetní římsou