sloup s litinovým Krucifixem

Na kamenném stupni, ke kterému vede od silnice několik schodů, je umístěn hladký hranolový sokl s patkou a profilovanou římsou. Na přední straně (směrem k silnici) je nápis: 1693 / M: C: / CH /. Na zadní straně je pak nápis: OBNOVEN / 1981 /. Ze soklu se zvedá toskánský sloupek se čtvercovou krycí deskou, na které je zasazen jetelový křížek s břevny zdobenými rostlinnými ornamenty, s rozepjatým tělem Krista a se svazky paprsků, vycházejícími na čtyři strany ze křížení břeven. Pod nohama Krista plechová kartuše s nečitelným nápisem. Křížek nese letopočet 1891, nápis je nečitelný. Do toskánského sloupku je vpředu zasazeno kovové rameno pro lucernu. Sokl i sloup natřeny olejovou barvou nazeleno. popis Vlčková 1988;