vnitřní ohrazení

a) zdi při konventu Jižní zeď odděluje vnější konventní zahradu od dvora kláštera mezi JZ křídlem konventní budovy a zahradním pavilonem I. Je zděná z lomového kamene a z cihel, výšky 2,5 m, omítka ve zbytcích. Ve zdi jsou mezi cihelnými pilířky osazena novodobá plechová, dvoukřídlá vrata. Severní zeď odděluje vnější konventní zahradu od dvora kláštera při severním nároží konventní budovy. Zeď výšky 2,5 m je z lomového kamene a z cihel, omítka se dochovala ve zbytcích. Do tohoto úseku vnitřní zdi je začleněna i konvexně vydutá část, která napojuje relikt zahradního pavilonu II. Dodatečně vybouraný otvor, zaklenutý stlačeným obloukem, do části proboštské zahrady dnes zazděn. Tento úsek zděný převážně z kamene má výšku 4 - 4,5 m, tl. cca 1 m, na hřebeni umístěna přesahující, zaoblená, zvětralá betonová deska. Členění provedeno v omítce - rustikované lesény v hrubé omítce mezi dvoustupňovými poli se zaoblenými rohy. b) zeď při zahradě prelatury s brankou Situována mezi JV boční křidélko prelatury a zeď uzavírající zahradu při SV křídle konventu. Je zděná z lomového kamene, dosahuje do výše 4 - 4,5 m, tl. 1,3 m, na hřebeni umístěna přesahující, zaoblená, zvětralá betonová deska. Členění stěny provedeno v omítce - rustikované lesény v hrubé omítce mezi dvoustupňovými poli se zaoblenými rohy. Zhruba uprostřed je umístěn dnes zazděný portál branky do uličky mezi klášterem a farním kostelem. Branka je umístěna v ohradní zdi oddělující dvůr kláštera od zahrady při probošství, uličkou za ní je příchod k farnímu kostelu. Kamenný, obdélný portál, nad ním nástavec tvořený profilovanými hlavicemi a bohatou, zvlněnou římsou. Po stranách bývaly koule a ve vrcholu čučka ve tvaru piniové šišky, ve středu nástavce plastická kamenná kartuše se znakem kláštera a písmeny F.S.A.C. (Fr. Schmidl, abbas Chot.) a letopočtem 1750. V omítce zdi je mezi rustikovanými lesénami štukový motiv volutových uší (boltec s penízky). Branka dnes zazděna. c) koridor Spojuje nádvoří konventu s farním kostelem. Její trasa je zalomená, je ohrazená z obou stran zdí, ve spodní části z lomového kamene, horní část cihelná, s poli mezi pilířky. Dnes zčásti pobořená. d) zeď u správní budovy Nachází se v JZ části areálu, odděluje zahradu při správním úřadu od velké konventní zahrady. Úsek mezi terasní zdí - v místě ubourané části zahradního pavilonu I. (jižního) a ohradní zdí klášterního areálu. Sokl je zděný z lomového kamene, horní část cihelná, s poli mezi pilířky. V rohu při pavilonu bývala branka (přístup ke hřbitůvku).