dům

Jednopatrový nárožní dům, podsklepený. Ve střeše na západní stranu dva vikýře tvaru volského oka. Dům zaujímá celou parcelu. Jednopatrový nárožní dům s klasicistně upravenými fasádami. Západní, do náměstí orientované průčelí je omítané, v přízemí pětiosé, v patře čtyřosé, přičemž osově na sebe okenní ani dveřní otvory nenavazují. Plocha přízemí členěna rustikou přecházející v nadpražích otvorů do naznačených klenáků. Scarp při jihozápadním nároží bez členění. Nad přízemím probíhá mělce profilovaná kordonová římsa, přerušená v ose vjezdového portálu drobnou nikou zaklenutá stlačenou konchou, po obvodu rámovanou drobně profilovanou archivoltou sbíhající do patečných drobně vyložených říms, s pásovými dříky i parapetem. V přízemí ve středu kamenný portál vjezdu, polokruhový s okosením. Uzavřen novodobou dřevěnou prosklenou výplní s jednokřídlými polokruhově zakončenými dveřmi uprostřed, po stranách s bočními světlíky a radiálně členěným nadsvětlíkem. Jižně od něj segmentově zaklenutý vstup do prodejny s kamenným předloženým schodištěm. Dveře dřevěné, dvoukřídlé z 2/3 prosklené. Ve scarpu prolomen segmentově zaklenutý výkladec. Severně od vjezdu oválně zaklenutý výkladec. V krajní severní ose oválně zaklenutý vstup s kamenným okoseným portálkem. Dveře dvoukřídlé výplňové plné s dveřnicemi. V patře barevně odlišená polokruhově ukončená pole s nadokenními římsami sledujícími ukončení polí, jednotlivé římsy v úrovni nadpraží oken spojeny vodorovnou římsou. V polích dvoukřídlá, šestitabulková okna, odsazená,otvíravá dovnitř, dvojitá. Boční jižní průčelí je hladce omítané, tříosé, nároží zesílena skarpy, východní přechází i na novodobě osamostatněný dům čp. 178. V patře v rozsahu dvou okenních os od nároží líc průčelí mělce předstupuje, podklenuto segmentovou arkádou, v jejímž zadním čele obdélné okno s kamennou profilovanou šambránou a nadokenní římsou s vyloženou parapetní římsou. Ve vrcholu arkády vystupuje kamenný krakorec. V patře tři dvoukřídlá šestitabulková okna s polokruhovými nadokenními římsami.