sýpka

Patrové zděné stavení na obdélném půdorysu situované proti západnímu vjezdu do dvora usedlosti, kolmo k obytnému stavení. V západní stěně špýcharu, orientované do dvora, umístěny dva vstupy v kamenném ostění s nadsvětlíkem, mezi nimi ležaté větrací okénko v kamenném ostění. V patře stejně řešená tři větrací okénka. Ve štítech jsou tři ležatá okénka, v úrovni patra jedno. Fasádu člení lizénový řád, korunní římsa je profilovaná. Střecha sedlová, krytá taškami, s dvojicí volských ok na každé straně střechy. Přízemí je dělené na dvě komory, patro a podkroví jsou pak jednoprostorové. Krov typu ležaté stolice. Ze severní a jižní strany k objektu přiléhají drobné přístavky, kryté pultovou střechou. Jižní je nižší, řešený jako otevřený přístřešek se západní stěnou vyzděnou z kamene, opatřenou úzkým vstupem v kamenném ostění s prkennými dveřmi. V severním širším zděném přístavku (chlévce) jsou prkenná vrata, nad nimi dvířka v dřevěném rámu.