sýpka

Bývalá zem. usedlost čp. 21 se rozkládá na SZ okraji vesnice při silnici a roubená sýpka se nachází naproti obytnému stavení na SZ. Jde o jednopatrovou stavbu obdélného půdorysu, štítově orientovanou k JZ k silnici. Stavba je roubená z hranolových trámů, spojovaných na nárožích plátováním na rybinu. Roubená plocha je natřena vápenným nátěrem světle okrového odstínu, pouze zadní SZ průčelí je netónováno. Roubená konstrukce dosedá pravděp. přímo na zem. JV, do dvora obrácené průčelí je v přízemí prolomeno 2 pravoúhlými portály s trámovými zárubněmi a profilovaným nadpražím, které jsou uzavřené prostými jednokřídlými dveřmi. V patře prochází v celé délce průčelí vnější pavlač, vysazená na převislých koncích stropnic přízemku a je přístupná ze dvora po 2 žebříkových schodištích. Pavlač je ohrazena svisle bedněnou poprsní, s profilovaným madlem a 3 vyřezávanými sloupky. Ve střední části průčelí je v patře prolomen dvojportál se stejně členěným ostěním jako v přízemí. Vpravo od dvojportálu je umístěno obdélné nepůvodní okno. JV štítové průčelí je pročleněné profilovaným římsovým trámem, který je zároveň patrovou pásovou římsou a podobně profilovaným trámem pod štítem. V patře v ose průčelí je umístěno malé původní okénko v nečleněných trámových zárubních s profilovanu podokenní lavicí a nadpražím. Nad průčelím se tyčí skládaná trojúhelníková lomenice s kabřincem ve vrcholu. Je rozdělena profilovanou římsou do 2 horizontálních pásů. Dolní pás je členěn do 3 polí, střední obdélné pole je svisle bedněné, obě boční lichoběžníková pole jsou bedněna klasovitě. V horním pásu je střední pole svisle bedněno a boční jsou bedněna střechovitě. Sýpka je završena sedlovou střechou, krytou eternitem.