činžovní dům

Šestipodlažní nárožní činžovní dům, ustoupené poslední podlaží s plochou střechou, konstrukce z monolitického železobetonu. Obě uliční fasády jsou členěny vertikálními osami zapuštěných lodžií. Nejvýraznějším prvkem exteriéru je konkávně zapuštěná nárožní část členěná balkony, vertikálně propojenými subtilními kruhovými sloupy. Fasády jsou omítané, parter a celá nárožní část jsou obloženy speciálními keramickými tvarovkami s výžlabkem, vytvářejícím svou skladbou výrazně reliéfní povrch. Nezvyklé dispoziční řešení interiéru domu dané nárožní polohou a snahou o co nejúčelnější využití - středem vnitřního dvorku zastřešeného sklobetonovou konstukcí volně stoupá schodiště zpřístupňující pavlače se vstupy do jednotlivých bytů. Vestibul je obložen přírodním mramorem.