měšťanský dům s dvorními křídly

Dvoupatrový řadový dům s čtyřosým průčelím historizujícím z 80. let 19. století. Třetí patro slepé atikové. Dispozice domu hloubkový dvoutrakt. Vpravo rozsáhlý průjezd se schodištěm. Vlevo příčný dvoutrakt. Všechny prostory přízemí klenuty křížovými klenbami. Patra plochostropá, centrem schodišťová síň. Pozoruhodný je sklep při ulici. Přístupný v Olomouci vzácným polokruhovým gotickým žulovým portálem se zkosením, klenut kamennou polokruhově valenou klenbou. Sklep zasahuje pod průjezd, střední zeď spočívá na jeho klenbě. Ve dvoře dvoupatrové zadní příčné a jednopatrové pravé křídlo. Ve dvoupatrovém křídle se zčásti zachovaly do oblouků formované štukové šambrány, v patře štuková vpadlá pole. V přízemí neúplně přístupné křížové klenby. Pravé křídlo má průčelí členěno pásovou římsou, prostory plochostropé.