kamenný kříž

Pískovcový kříž, výška 3 3/4 m. Dvoustupňový základ. Podstavec trojdílný. Sokl čtyřboký, nahoře odsazený a vyžlabený. Zpředu rytý rám - obdélník s vykrojenými rohy, uvnitř nápis. Střední díl s volutami dole, s meantry nahoře. Na přední straně výklenek s plastickým okrajem se stojící P. Marií, prostovlasou, s rukama sepjatými u prsou. Níže nápis. Mezi volutami rokaj. Na bocích rostlinný motiv zavěšený v kruzích. Zadek hladký. Hlavice zespoda ohraničena oblounem, římsovitě rozšířená, zpředu se zvedá obloukem. V oblouku Boží oko. Zasazen držák na světlo. Horní část se zvedá fabionem. Nahoře římsička. Zezadu datace. Nahoře čtyřboký soklík s nápisem. Kříž s profilovanou patkou. Konce břeven trojlaločné. Kříž zpředu ďubkovaný s hladkou obrubou, s reliéfním korpusem, s tabulkou I/RI souměrnou, s horními rohy přehnutými, dole rozdvojenou. V dolní části kříže had hlavou dolů, držící v tlamě jablko. Předmětem ochrany je kříž na příslušném pozemku.