kamenný kříž

Pískovcový kříž, celková výška 4 1/2 m. Otočen k J. Sokl čtyřboký s profilací na horním obvodu. Zpředu silně vyrytý obdélník s vysazenými rohy. Střední část dole vysazená s fabionem. Na čelní straně plastický rám (obloun na liště) dole pravoúhlý, nahoře vykrojený na rozích a převýšen obloukem. Ve vykrojení mušle. V rámu reliéfně stojící Bolestná P. Maria se sepjatýma rukama. K srdci shora směřující meč. Boky lemovány rýhou, která se dole stáčí ve voluty. V dolní části nápis: LE: P: N. 1763: / DN. 17: SPTR . Na bočních stranách ryté rámy dole pravoúhlé, horní rohy vykrojené, převýšení obloukem. Ve východním oddělený čarami vodorovnými malovaný nápis: JEŽIŠ MARIA / JOZEF JOAHIM / ANNA = / SMILUG SE / NAD NÁMI ( všechna N zrcadlově). Horní díl - římsovitá čtyřboká hlavice, zpředu kartuš. V ní a v horní části středního dílu zasazen držák svítilny. Nahoře soklík s ústupkem a oblounem ze 4 stran. Kříž s pravoúhlým zakončením břeven s patkou do tří stran, zvedá se fabionem. Korpus ve vysokém reliéfu. Tabulka IN / RI se zavíjejícími se horními rohy. Před soklem 2 stupně z pískovcových kvádrů. Polychromie. Kolem zahrádka dřevěná, laťková se 6 osmibokými pískovcovými sloupky, pískovcový obrubník. Předmětem ochrany je pískovcový kříž na přísušném pozemku.