fara

Patrová budova 5 x 2 osá. Členěná nárožními pilastry, mezi patry odstupněná římsa, na delších stranách profilovaná podstřešní římsa. Okna osmitabulková s hladkými rámci. Stěny původně členěny svislými pásy, v průčelí zachovány v patře podle střední osy, na straně ke kostelu střední svislý pás. V 1. patře ke kostelu, při JZ nároží sluneční hodiny. Štíty lemovány hladkým pásem po třech stranách, kruhová okénka s profilovaným rámem. Pod oknem v J štítě letopočet MDCCCXCVII . Na V nároží sluneční hodiny. V JV části přezdívaná okna (koupelna, záchod). Interiér: Chodba s odsazeným obloukem. Do dvora dveře dvoukřídlé, skládané do kosočtverce, barokní. V přízemí stropy ploché nebo ploché s fabionem, v SV části 2 místnosti s valenými klenbami s výsečemi. Záklenky segmentové. Sklípek pod schody sklenutý segmentovou klenbou; pod chodbou studánka (?). Pod schody do sklípka pálené dlaždice. Schody do patra dřevěné. Vstup do patra stlačeným valeným obloukem. V patře v místnostech ploché stropy s fabionem odsazeným, ve střední místnosti pod fabionem obloun s odsazením. Záklenky segmentové. Staré dubové barokní dveře (čtvery) s původním kováním - byly odcizeny. Na půdu schody dubové, odpočívadlo z cihel. Krov novodobý. Na půdě cihly, možná barokní (dosti krátké). Krov má stolici zavětrovanou pásky a trámky souběžnými s krokvemi. Předmětem ochrany je budova fary a vymezený pozemek. Součástí pozemku je ohradní zeď. Na ploše památky se nachází nechráněný hospodářský objekt.