správní budova manšestrové manufaktury

Hlavní křídlo je dispozičně dvoutraktem se středovým mázhausem, ve kterém je na SZ straně dvouramenné schodiště do patra a sestup do suterénu. Zděné schodiště do patra je prolamováno v pozdně barokní stylu, čemuž odpovídá řada kruhových otvorů, vyplněných křížem z kovaných mříží. Ostatní dvě křídla jsou jednotraktová, se samostatnými vstupy do dvora. Do haly se vstupuje od JV původními dvoukřídlými svlakovými dveřmi. Mázhaus je v JV části završena plochým stropem, ve střední za pasem jedním polem pruské klenby. Pas stlačeného profilu je opatřen kovovým zavěšovacím kruhem. V místnosti jsou dva kamenné profilované portály, z nichž jeden vede do topeniště. V SZ zdi je při Z rohu okno s bezpochyby barokní výplní.