zámek

Zamek s přilehlým hospodářským dvorem stojí ve východní části obce. Zámek je obdélná patrová stavba krytá sedlovou střechou, s podélnou osou vedenou ve směru V-Z. K východní straně přiléhá dnes již jen torzálně dochovaná hmota bývalého pivovaru. Fasády jsou jednoduše členěné s pravidelně rozmístěnými okny a se vstupem situovaným na střední osu. Hmota je na obou delších stranách pročleněna mělkým rizalitem vázaným na střední osu. Na severní fasádě je rizalit tříosý, na jižní fasádě je navíc z každé strany podložený o jednu další osu. Přízemí je z větší části zdobené iluzivní kvádrovou rustikou, patro odděluje průběžná římsa. Okna se segmenovými zaklenky zdůrazňují podokenní a nadokenní římsy, rovné nebo lomené. Rizalit je na obou stranách ukončen atikou členěnou pilířky a výplněmi. Ve středu dispozice je situované trojramenné schodiště (druhotně vložené); podesty od schodiště jsou oddělené segmentovými pasy podepřenými středním litinovým sloupkem (pravděpodobně z doby výstavby zámku). Z pivovaru zůstala zachována jen část po hvozd, která přiléhá k zámku, z východní části pouze obvodové zdi. K severnímu průčelí zámku přiléhá hospodářský dvůr, do kterého se vjíždí bránou umístěnou při SZ nároží. Před jižním průčelí zámku a pivovaru se rozkládá zahrada. Památkově chráněn je zámek a k němu náležející pozemky.