sýpka

Špýchar, který leží severně od silnice Jarpice - Údešice, je součástí hospodářského dvora. Dvoupatrovou kamennou stavbu s podélnou osou V-Z pokrývá valbová střecha z drážkových pálených tašek. V severním dvorním průčelí je na osu umístěný vstup - v pravoúhlém kamenném ostění lemovaném páskou (levá stojka chybí a je nahrazená dřevěnou) jsou ve vlastním dřevěném ostění osazené svlakové dveře, které mají vnější stranu vyskládanou z diagonálně položených prken; vstupní ostění lemují pilastry podpírají supraportu (profilovaná římsa ke středu konkvexně vydutá), v jejímž středu je umístěn heraldický znak rodu Kinských. Ležatá špýcharová okna mají kamenné ostění opatřené omítkovou šambránou s páskou. Východní část objektu je obytná (novodobě vestavěný byt), přístupná z východního průčelí; všechny místnosti jsou plochostropé. Na špýcharu se zachovalo souvrství historických omítek: malé zbytky renesančních omítek - psaníčková sgrafita a pravděpodobně dvě barokní vrstvy - starší bílá omítka s červeně malovaným článkováním a mladší (2. pol. 18. století) s plastickým členěním (páskové šambrány). Předmětem ochrany je špýchar.