kaple

Jednoduchá zděná polygonální kaple stojící na zatravněném pozemku u silnice na jihozápadní straně návsi. Kaple je omítnuta ve smetanové (celek) a cihlové barvě (detaily). Z exteriéru je kaple osmibokého půdorysu, z interiéru kruhového půdorysu. Kaple má na jižní straně předsunutou širší tarasní podezdívku s hrubou omítkou a plechovou krytinou. Mírně předstupující sokl je omítnut rovněž hrubě hozenou omítkou. Jednotlivé fasády jsou členěny v nároží malovanými lizénami. Postranní průčelí jsou prolomeny oválnými prázdnými okenními otvory bez šambrán. Hlavní vchod, situovaný na východní straně, je zaklenutý stlačeným obloukem. Plastické orámování vchodu, s vrcholovým klenákem, kopíruje půlkruhový oblouk vstupního otvoru. Dveře jsou dřevěné, dvoukřídlé, zdobné, s vyřezávanou horní částí. Korunní římsa je profilovaná. Střecha je zvalbená, krytá dvojitě kladenými taškami a prejzy. Ze střechy vystupuje hranolová zděná lucerna (materiál vápenopískové cihly), ze všech stran se segmentově zaklenutými otvory. Na vrcholu lucerny je jednoramenný zdobný kovový křížek. Interiér je zaklenut kupolí. Na západní straně jsou dva půlkruhově zaklenuté výklenky, a po stranách vchodu v rozích další dva výklenky. Dlažba je cihlová.