špýchar usedlosti čp. 1

Špýchar na obdélníkovém půdoryse s nižším navazujícím přístavkem, vystavěný z lomového kamene (opuka) s cihlovými dozdívkami. Objekt je završen sedlovou střechou s hambalkovým krovem a polovalbami ve štítových průčelích. Krytinu tvoří tašky bobrovky. Fasáda je členěna římsami a lizénami, vrcholí fabionovou římsou. Ke štítové zdi, která je zdobena lunetovou nikou se štukovým polosluncovým vějířem, přiléhá v úrovni fabionové římsy nižší hospodářský objekt s pultovou stříškou. Západní průčelí se otevírá segmentově ukončeným otvorem a po jeho stranách nízkými, na šířku umístěnými okénky. Součástí špýcharu je zahloubený sklípek se segmentovou klenbou. Objekt tvoří celek se špýcharem čp. 28. Předmětem ochrany je špýchar.