pošta

Rozměrná třípatrová stavba na půdorysu písmene L s dvorem je situována na V straně Poštovního náměstí. Dům byl vystavěn ze železobetonové konstrukce s výplňovým cihelným zdivem. Fasády jsou opatřeny vápennou omítkou v kombinaci s režným zdivem. V hlavním S průčelí vystupuje hranolové těleso schodiště. Stavbu člení sokl, pásová rustika v úrovni přízemí s nadokenní římsou, průběžná parapetní římsa pod okny prvního patra a desková podstřešní římsa nad druhým patrem. Nad římsou pokračuje poslední ustouplé podlaží z režného zdiva zakončené deskovou korunní římsou. Obdélná okna prvního a druhého patra rámují šambrány, okna třetího patra dekorují betonové překlady. Střechy jednotlivých částí (valbové i sedlové) o nízkém sklonu kryje pálená krytina. Předmětem ochrany je pošta čp.2357 a k ní náležející pozemek.