evangelický sbor

Toleranční modlitebna je orientovaná k západu, stojí západně od silnice. Severně od ní se rozkládá evangelický hřbitov. Před vstupním průčelím stojí pilířová brána. Jedná se o jednoduchou stavbu na obdélném půdorysu, bez zdůrazněného presbytáře, o třech okenních osách, která je završená sedlovou střechou. Plášť stavby je téměř nečleněný (pouze nevýrazné lizénové rámy), dominantním prvkem je vstupní průčelí, završené štítem s výrazným nápisem Dům modlitby. Interiér je nečleněný, prostě pojatý, stěny jsou opatřeny biblickými citáty. Předmětem ochrany je evangelický sbor a k němu náležející pozemek. Jednoduchá pravoúhlá stavba na obdélném půdorysu bez zdůrazněného presbytáře.Vchod se nachází ve východním průčelí, které je zakončeno jedenkrát odstupněným trojúhelníkovým štítem. Lizénový rámec plynule přechází do štítu, čímž je umocněno jednolité působení stavby. Dřevěné dveře jsou ukotveny v segmentově zaklenutém ostění a lemovány jednoduchou šambránou. Nad nimi se v ose nad sebou nacházejí dva okenní otvory - první z nich je větších rozměrů se stlačeným obloukem zaklenutí, druhý je zaklenut polokruhově. Obě okna jsou též lemována jednoduchou šambránou. Mezi nimi se nachází nápis Dům modlitby, provedený ve štuku švabachem. Nad horním okénkem ve vrcholu štítu je umístěn motiv kalicha (též ve štuku). V severní a jižní stěně lodi se nacházejí tři páry oken se stlačenými záklenky. Stěny lodi jsou zakončeny jednoduchou vysunutou římsou. Západní stěna je slepá, jediným prvkem jsou dvě neukončené lizénové pásy. Střecha stavby je sedlová, krytá taškami.