kostel Narození Panny Marie

Jednolodní stavba na půdoryse obdélníka, s vížkou nad západním průčelím a odsazeným presbytářem. Jednoduché členění stavby tvoří pouze sokl z kamenných kvádrů a profilovaná korunní římsa. Západní průčelí je trojosé, se středovým rizalitem, ukončeným nízkým trojúhelným štítem. Otevírá se pravoúhlým vstupním otvorem, rámovaným šambránou s ušima a středovým klenákem. Boční části průčelí jsou konvexně vypuklé. Původně byla fasáda členěna lizénovými rámci, které jsou rozeznatelné na bočních stěnách průčelí. Stěny lodi se otevírají třemi páry obdélných, šestidílných, segmentově ukončených oken ve špaletě. Při jihozápadním nároží se nacházejí dvě okénka (zřejmě průhledy schodiště na kůr). V severní stěně lodi se v úrovni druhé okenní osy nachází vstup se stlačeným záklenkem a kamenným ostěním s rytými rámci a středovým klenákem. Výplň tvoří dvoukřídlé dřevěné dveře. Při západním nároží se v severní stěně nachází sedlový vstup do věže s kamenným ostěním, opatřeným ušima s kapkami; nad ním se nacházejí dvě větrací okénka. Věž je patrová, členěná lizénovými rámci. Střecha objektu je valbová, krytá taškami vlnovkami. Věž má střechu jehlancovou, s mírně dovnitř prohnutými hranami, která je završena křížem. Objekt byl vystavěn ze smíšeného zdiva (křemičitý pískovec s příměsí železa a cihly), v současné době je až na věž bez omítky. Její původní barva byla zřejmě okrová, pod římsou se nacházejí zbytky zelené polychromie. Památkově chráně je kostel.