sýpka

Špýchar je součástí čtyřstranného hospodářského dvora, ležícího na J-kraji obce. Statek vytváří téměř uzavřený čtvercový areál, na jehož severní straně stojí mohutný obdélný objekt špýcharu s dvoupatrovým průčelím a valbovou střechou. Podélná průčelí jsou pětiosá, boční dvouosá. Průčelí člení profilovaná korunní římsa. Špalety oken v přízemí mají segmentové záklenky, okna v patrech jsou rámovaná kamennými ostěními. Ve střední ose jižního průčelí je umístěn obdélný vstupní portál v kamenné zárubni s lištou. Vstup je lemován pilastry, které nesou kladí s římsou a volutovými náběhy po stranách, mezi nimiž je umístěn znak Kinských v kartuši s letopočtem 1730. Sýpka je zděná z kamene. Interiér s tesařskou konstrukcí má celkem pět podlaží, z toho dvě vestavěna do krovu.