fara

Jádrem areálu je farní budova čp. 141, stojící na pravidelném obdélném půdorysu. Jednopatrová omítnutá stavba je zděná ze smíšeného materiálu s převládajícím lomovým kamenem. Ze zbytků omítky je čitelná barva omítky v tónovaném okru. Objekt je členěn obvodovým soklem, kordonovou římsou a profilovanou podstřešní římsou. Vstupní podélné průčelí je děleno do 7 okenních os, uprostřed je prolomen pravoúhlý vchod v hladkém kamenném ostění s nadsvětlíkem obdélného tvaru. Vchod je uzavřen dvoukřídlými dveřmi. V přízemí je prolomeno jen několik pravoúhlých menších oken, umístěných v zahloubených obdélných rámech. V patře je prolomeno 5 obdélných šestitabulkových oken v hladkých rámovaných šambránách, dosedajících na podokenní římsy s parapety. Okna ve 3tích osách jsou slepá (příp. zazděná). Boční průčelí, obrácené směrem ke vchodu do areálu, je členěno podobně a je rozdělěno do 3 okenních os. V přízemí nalevo je patrný profilovaný portál zaniklých dveří, v patře jsou prolomena 3 okna. Střecha objektu je valbová, krytá taškami.