zvonice

Zvonice je situovaná uprostřed návsi, vchodem orientována směrem k JV. K SZ nároží objektu přiléhá nízký přízemní novodobý přístavek hasičské kolny. Zvonice má kamenné zdivo, které je omítnuto bíle, pouze tektonické články jsou tónovány světlým okrem. Jde o prostou stavbu čtvercového půdorysu s nízkým zaklenutým vchodem na JV, který uzavírají jednokřídlá dvířka. Exteriér objektu je členěn lisénovými rámy a v dolní části omítkovým mírně předstupuícím soklem. Vchod je orámován hladkou nečleněnou šambránou, nad ní je vpadlé obdélné pole orámované dřevěnou lištou a ukončené odsazeným záklenkem. Po stranách vystupují štukové tabulky s vykrojenými rohy a letopočtem 1776. Nahoře se nachází štuková tabulka s rytým nápisem OPRAVENO 1929. Na profilovanou podstřešní dřevěnou římsu navazuje prohnutá stanová střecha krytá plechem. Z ní vystupuje čtyřboká lucerna se stanovou stříškou s křížkem. Východně v blízkosti kapličky stojí oplocený litinový kříž. Předmětem ochrany je zvonice a vymezený pozemek.