dům se sýpkou

Dům se sýpkou je součástí hospodářského dvora zv. Vorecký, který se nachází při komunikaci v jihozápadní části obce. Dům je patrový, dvoukřídlý na půdorysu L, krytý dvojicí navazujících valbových taškových střech s vikýři na koncích. Západní starší křídlo tvoří obytná část s obdélnými okny, severovýchodní křídlo je zčásti obytné a zčásti sloužilo jako hospodářský objekt se sýpkou v patře. Fasády jsou prostě omítané, s obdélnými okny, pouze na severním průčelí se dochoval zbytek sgrafitové výzdoby. Sýpka má okna segmentově zaklenutá. V koutě mezi oběma navazujícími křídly se nachází schodišťový přístavek se vstupním barokním portálem s datací 1776 ve vrcholovém klenáku. Další datace 1727 se nachází na fasádě severního křídla. Interiér místnosti v severozápadním nároží je klenutý valenou klenbou s trojbokými výsečemi, hospodářská část je klenuta segmentově. Vstup do špýcharu v patře byl původně přístupný ze zaniklé pavláčky podél dvorního průčelí. Předmětem ochrany je dům čp. 47 a vymezený pozemek.