socha sv. Jana Křtitele

Pískovcová socha sv. Jana Křtitele osazena na ploše okolo kostela (býv. hřbitov), nedaleko severozápadním směrem od severozápadního nároží lodi kostela. Na omítaném hranolovém podstavci osazen kamenný, na nárožích okosený a římsou ukončený sokl, jehož čelní stranu zdobí vpadlá výplň s reliéfním maltézským křížem s kartuší ve středu. Zadní strana hladká. Na soklu na nepravidelném postamentu osazena esovitě prohnutá stojící postava světce v mírně podživotní velikosti, zahalená ve splývavý kožešinový plášť. Pravice pokrčena v gestu žehnání, levice pokrčená s dlaní opírající se o prsa. Levice původně ještě přidržovala vysoký kovový kříž – dnes chybí. Prostovlasá hlava mírně nakloněna k levému rameni, obličej s plnovousem. U pravé nohy světcovy leží vzhůru vzhlížející beránek.