výklenková kaple

Zděná, omítaná, výklenková kaplička na téměř čtvercovém půdorysu, situována na samém břehu prudkého malého potůčku, meandrovitě stékajícím po svahu. Od terénu je odsazena mírně přesahujícím soklem, skládaným z velkých kamenů. Kameny byly rovněž omítnuty a byly zvýrazněny jejich kontury. Horní kámen soklu zcela kryje plochu soklu a tvoří dno niky. Přední stěnu kapličky otevírá užší, vysoká nika na obdélném půdorysu, zaklenuta segmentovým, téměř půlkruhovým obloukem, zasahujícím až do hmoty trojúhelného štítu. Niku flankují dva ploché pilastry s konzolovými hlavicemi, v jejich ploše je vytvořen kruhový terčík. Od konzolí pilastrů počíná záklenek niky. Trojúhelný štít, v ploše ozdobený mírně vystupujícím trojúhelným, nehlazeným polem, v jeho středu bylo patrně vytvořeno Boží oko v trojúhelníku, dnes velmi nezřetelné. Na boční stěny probíhá odsazení soklu, stěny jsou hladké, zadní rovněž. Kaplička je přikryta sedlovou stříškou, pokladenou betonovými rozměrnými deskami. Kaplička obílena vápenným nátěrem. V současnosti je kaple rozbořená, dochováno je pouze několik kusů cihel a krytiny.