kaple Panny Marie Královny

Kaple Panny Marie Královny se nachází na severním konci obce, při ústí záhumenní cesty na silnici č. 118. Kaple stojí na drobné terase pod mezí pole a vede k ní z cesty krátká pěšina s několika terénními stupni. Jedná se o zděnou stavbu čtvercového půdorysu, se vstupem v jižní stěně. Stavba má nízký sokl a výraznou fabionovou římsu, její nároží jsou zaoblena a odsazena. Průčelí nad vstupem je korunováno zdobným štítem s "volutovými" křídly a nikou pro sošku. Štít je završen trojúhelným frontonem s vročením L.P. 1833. Kaple má prostou sedlovou stříšku o malém sklonu, krytou betonovými taškami. Vnitřní prostor kaple je rovněž čtvercový. Je zaklenut středně vzdutou plackovou klenbou a vydlážděn cihlami. V zadní stěně kaple je hrotitě sklenutá nika uzavřená jednokřídlým neděleným dřevěným rámem s čirým zesklením, se zapuštěnými závěsy ranného typu. V nice je umístěna soška Panny Marie Královny. V bočních stěnách jsou větší segmentově sklenuté niky s konkávně projmutými zadními stěnami, dnes prázdné. Dveře kaple se otevírají ven. Jsou rámové, výplňové, se dvěma poli kazetových výplní v dolní polovině a dřevěnou mříží v horní polovině. Mají vnější křížové závěsy a krabicový zámek na vnitřní straně.