sloup se sochou Panny Marie

Pískovec. Na hranolovém podstavci bez soklíku, s římsou profilovanou krycí deskou, štíhlý ionský sloupek s plintem, s nekanelovaným hladkým dříkem. Na něm, bez krycí desky, přímo na závitnicové hlavici, soška madony. Panna Marie drží na levém předloktí nahé dítko, jehož ruce přidržuje vlastní pravicí. Roucho jednak svisle řasené, jednak půlkruhově skládané do drapérie a při levém boku tvořící trubicový útvar. Na hlavách obou korunky. Na podstavci vyrytý nápis : „diese Marter / hat sezen lassen / gott / und seuner wehrten Mvtter / zur Ehr ….. zur Zeit Burgermeister …….her ano 1685 Další z popisů (není datován): Mariánský sloup u č.p. 32 v koutě náměstí Upřesněný nápis na podstavci : “DIESE MARTER HAT SEZEN LASSEN GOTT VND SEINER WERTEN MVTTER ZV EHREN DER EHRWOHLGEACHTE HERR MARTIN RICHT ZVR ZEIT BVRGER MEISTER ALHER ANO 1685”