alegorická socha Statečnosti (Síly)

V jihozápadním nároží střední části terasy, na její poprsni, osazena stojící pískovcová alegorická socha Statečnosti s výrazně vyjádřeným kontrapostem, pravá noha nakročena. Socha Statečnost, uváděná také jako Síla, spodobněna jako stojící žena, v mírně nadživotní velikosti, na stylizovaném podstavci a s hrdě vztyčenou hlavou. Zahalená je ve splývavém šatě, rozhaleném na prsou, a ve lví kožešině, která splývá přes záda a je sepnutá na pravém boku. Pravou rukou se opírá o přeražený válcový sloup, postavený u její pravé nohy. Levá pokrčená ruka dlaní spočívá na hrudi, gesto typické pro Herscherovi světice. Hlava zakloněna, pohled obrácený k nebi. Modelace shodná s jinými alegoriemi, spíše kamenické podání šatu členěného velkými přehlednými záhyby.