kamenný kříž

Na výrazně předstupující kamenné kvadratické základně je umístěn celokamenný kříž, jehož spodní část tvoří sokl s masivní, stupňovitě se zužující čtyřbokou patka členěná žlábkovnicí a výžlabkem která přechází hranolový dřík. Dřík nese na čelní straně sekaný nápis v kapitále, který nahoře a na bocích přesahuje rytý rám tvaru vertikálního obdélníka s vybranými rohy: TENTO KŘÍŽ/GEST/Z NÁKLADU/BARTOLOMĚGE/NOWOTNIHO/SO: ZD: K WETSSI/SLÁWIE BOZÍ/ZALOŽEN//. Sokl je ukončen vyloženou římsou profilovanou výžlabky a oblounem, na níž spočívá dvoustupňová, oblounem a výžlabkem členěná patka kříže, která na přední straně nese sekaný nápis v kapitále: ANNO/1787/D. 1. MAIE//. Z patky vyrůstá vertikální břevno kříže, které na čelní straně nese vysoký reliéf ukřižovaného Krista. Nahé tělo Ukřižovaného, kryté pouze bohatě zřasenou bederní rouškou převázanou na levém boku, má široce zpražené ruce, hlavu skloněnou pravému rameni, klidná tvář mrtvého je lemovaná plnovousem, na ramena spadajícími dlouhými vlasy a trnovou korunou, muskulatura je spíše schematicky znázorněná. Z vertikálního břevna nad Kristovou hlavou vystupuje reliéfní blána s kapitálním IN/RI//.