socha sv. Jana Nepomuckého

V jihovýchodní části intravilánu je na parkově upraveném prostranství situována socha sv. Jana Nepomuckého. Socha stojí na robustním podstavci tvořeném kvadratickou základnou, z níž výrazným výžlabkem vyrůstá čtyřboký, ve spodní části konvexně vydutý dřík ukončený oblounem, výžlabkem a vyloženou profilovanou římsou, nahoře završenou nízkým komolým, konkávně projmutím jehlanem. Strany dříku jsou členěny sekanými rámy přibližně kazulového tvaru, v rámu na čelní straně se nachází sekaný nápis v kapitále: LEA PNE 1755/STALO SE DN/E 26 IVLI/TATO WIK/VRA STOGI//. Na římse na nízkém postamentu stojí figura světce obvyklého ikonografického typu v mírném kontrapostu se svěšenou pravicí třímající palmovou ratolest a ohnutou levicí, kterou na hrudi přidržuje krucifix. Světec je oděn do charakteristického kněžského šatu tvořeného klerikou, rochetou a almucí s tkanicemi, který je modelován do výrazného zřasení. Hlava světce má asketickou tvář lemovanou kadeřavými vlasy zčásti krytými biretem a plnovousem natočenou vlevo. K hlavě figury je připevněna svatozář s pětic nepomucenských hvězd. Z římsy před sochou ční kovaná, volutami a rozvilinami dekorovaná lucerna, vzadu za světcem drží kovaná konstrukce zdobená motivem srdce a rozvilinovými prvky plechový baldachýn tvaru polygonálního jehlanu, z jehož vrcholu ční hrot.