socha sv. Antonína

Materiál pískovec. Pravoúhlá základna s čelní stranou, která uprostřed obloukově vystupuje. Samotný podstavec s horní profilovanou římsou spočívá na patce a soklu, kopírující konvexní zakřivení základny. Dřík podstavce je opět konvexně vypouklý, širší ve své spodní části (zadní strana podstavce zmíněné vydutí neobsahuje). Navazuje profilovaná římsa, která se směrem vzhůru rozšiřuje. Na římse nasedá sokl s vydutou čelní stěnou, na kterém stojí samotná socha na hranolovém plintu. Socha je situována průčelně. Světec stojící, váha spočívá na pravé noze, levou nohu má mírně pokrčenu. Sv. Antonín je ztvárněn v přepásaném řádovém šatě. Na levém rameni přidržuje Ježíška. Pravou rukou lehce drží Ježíškovo chodidlo. Na levé straně je za cingulem zavěšený růženec zakončený křížkem. Drapérie je jednoduše ztvárněna.