socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého, cca 130 cm vysoká,žulová, v tradičním rouchu i postoji, prostovlasý, s křížem na pravém lokti. Kolem hlavy železný prstenec s hvězdami.Na zadní straně u pasu dvouramenný držák na květiny. Socha stojí na vysokém pilířovém podstavci. Podstavec členěn na hranolový sokl, dřík s čelní stranou mírně vydutou a hlavici ve formě fabionové římsy shora lemované oblounem. Dřík je ze stran podpírán vztyčenými volutami. Obloun korunující hlavici podstavce je na přední straně rozeklán a stáčí se do volut podložených jednoduchgou rokají.Na přední a zadní straně v polích vymezených obdélnými rámy se čtvrtkruhově probranými rohy dedikační nápisy s kryptogramy. Socha lemována ze stran dvěma vzrostlými lipami, celek pak uzavřen ohrádkou z devíti žulových sloupků mezi nimiž dřevěný plaňkový plot, lemovaný zevnitř plotem živým.