kaple sv. Jana Nepomuckého

Zděná kaple čtvercového půdorysu se zdobným volutovým štítem, na pomezí vesnického baroka a klasicismu. Kaple má prostou sedlovou střechu krytou bobrovkami. Oba štíty jsou zděné. Fasády kaple mají jednoduché architektonické členění, sestávající ze soklu, pasivní zóny a profilované korunní římsy. Boční stěny a zadní stěna mají pasivní zónu lemovanou mělkým lizénovým rámem. V bočních stěnách jsou drobná oválná okénka s profilovanými pásovými šambránami. Průčelí kaple se vstupními dveřmi nemá lizénový rám, ale je členěno dvojicí plochých disproporčních toskánských pilastrů. Na pilastry navazují nad římsou pilířky štítu ukončené římsovými deskami s podvěšenou čabrakou. Koruna štítu je pokryta cihlami na plocho kladenými. Plocha štítu je lemována volutovými pásky.Uprostřed plochy je obrácená vavřínová podkova s vročením 1835. Vstupní dveře mají půlkulatý záklenek a jsou lemovány stuhovou šambránou s římsami v patě záklenku a volutovým klenákem ve vrcholu. Klenák přechází i na profilaci korunní římsy. Dveře kaple jsou klasicistní, dvoukřídlé rámové výplňové, v horní půlce prosklené. Vnitřní prostor kaple je čtvercový, sklenutý nízkou plackovou klenbou a má cihelnou podlahu. Při zadní stěně je zděná oltářní menza s dřevěnou deskou. Nad ní jsou tři výklenky. Krajní výklenky jsou obdélné, střední je půlkruhový, zaklenutý konchou se štukovou mušlí. Předmětem ochrany je kaple a k ní náležející pozemek.