boží muka

Zděná pilířová omítaná a obílená Boží muka se nacházejí na travnatém pahrbku obdélného tvaru v jižní části malého prostranství v severní části obce. Objekt má charakter masivního pilíře přibližně čtvercového půdorysu, rozděleného na tři části - nízký objemný sokl se šikmým lavicovým ukončením; nevysoký masivní dřík vyrůstající plynule z lavicové koruny soklu, ukončený deskou s jednoduchou odstupněnou profilací, v jeho čelní (východní) stěně se nachází drobná nika půlkruhového půdorysu završená konchou eliptického tvaru, v nice umístěn obrázek Jezulátka; drobný hranolový nástavec ukončený jednoduchou římsou nesoucí sedlovou stříšku s trojúhelnými štítky se vpadlými poli. Z vrcholu stříšky vyrůstá kovaný dvouramenný kříž. Součástí božích muk byla původně soška piety, umístěná v nice. Na konci 60. let ale byla odcizena.