kaple

Kaple Neposkvrněného početí Panny Marie stojí uprostřed obce. Jedná se o jednolodní orientovanou stavbu s podélnou lodí, mírně odsazeným pětibokým presbytářem, ke kterému z jihu přiléhá čtvercová sakristie, a s věží v ose západního průčelí. Zastřešena sedlovou, nad kněžištěm zvalbenou střechou, věž kryta stanovou střechou s otevřenou lucernou. Hladká fasáda prolomena na bocích dvojicemi termálních a jedním užším půlkruhově završeným okenním otvorem, v presbytáři dvě půlkruhově završená okna na jihu, jedno na severu. Hlavní průčelí prolomeno pravoúhlým portálem osazeným na osu mělkého věžového rizalitu, nad vstupem slepé okno s půlkruhovým záklenkem. Nízká věž otevřena trojicí rovněž půlkruhově završených zvonicových oken. Fasády hladké, členěné pouze soklem a podstřešní profilovanou římsou, věž zdobena lizénovým rámem, na nárožích zdvojeným. Loď zaklenuta dvojicí pruských placek.