boží muka

Zděná pilířová boží muka stojí mezi dvěma lipami na travnatém plácku při silnici směřující z centra obce na jih. Základní hmota objektu je rozdělena na vysoký kvádr soklu s římsovým parapetním pásem na čelní straně a na tento sokl posazený vysoký štíhlý hranolový pilířek s nikami, zakončený šířkově orientovanou sedlovou stříškou. Pilířek je dále dělen zhruba ve třech pětinách výšky sirokou římsou nevýrazné profilace, vzdáleně evokující hlavici pilíře v toskánkém řádu. Pod touto římsou je k přední straně pilířku přizděna vysoká úzká nika s prosklenými dřevěnými dvířky, završená pásovou římsou a pultovou stříškou. V této nice je umístěna drobná soška Panny marie. Nad dělící římsou je horní část pilířku božích muk projmuta čtveřicí drobných nik půlkruhového půdorysu, završených konchou.Nika na čelní straně je uzavřena dřevěnými prosklenými dvířky. V nice je umístěn obrázek Panny Marie Svatohorské.