venkovský dům

Přízemní dům obdélného půdorysu stojí na jižním okraji obce. Konstrukce jsou převážně roubené, vyzděné je východní průčelí a prostor pro pec. Celé stavení je obílené vápnem, sedlová střecha je krytá eternitem. Ve východním průčelí jsou umístěna dvě novější okna dělená do T, ve štítu jsou dva drobné obdélné větrací otvory. Na jižní straně je zápraží kryté přesahem střechy a dlážděné kameny, se vstupními dveřmi a dvěma okny - do světnice a komory. Západní průčelí je bez otvoru, se štítem krytým eternitovými šablonami. Severní strana domu je půdorysně mírně rozšířena o vyzděný prostor topeniště s jedním novějším oknem. Okénko světnice je na této straně starší, s profilovanou římsou. Okno komory je jednokřídlé, členěné na dvě tabulky.