výklenková kaplička

Kaple je umístěna v J části vsi, vpravo při cestě vedoucí k zámku, v úzké proluce mezi domy čp. 6 a 7. Zděná, omítaná kaplička má obdélný půdorys. Průčelí je členěno plastickým kvádrováním. V čelní stěně je vybrána větší, půlkruhově završená nika, uzavřená oknem, v níž je umístěn novodobý obrázek sv. Jana Nepomuckého. Na soklové části je umístěno vpadlé pole s neumělým nápisem a vročením. Omítky jsou žlutě a bíle tónovány. Hmota kapličky je pokryta cihlovou krytinou, jednoduše profilovaná korunní římsa je segmentově vyklenutá. Na stříšku kapličky nasedá útlá zvonička, zakončená sedlovou stříškou, do jejíhož hřebene je zasazen dvouramenný kovaný kříž. Předmětem ochrany je kaplička na části pozemku p.p. 808.