výklenková kaplička u dvora Jedle

Větší zděná výklenková kaplička, nacházející se na temeni terénního břehu na jihozápadní straně silnice ze Sv. Jana do Skrýšova, proti dvoru Jedle. Kaplička je zděná, omítaná a má šířkově orientovaný obdélný půdorys. Hmota kapličky sestává z nízkého mírně předstupujícího soklu, vlastní hmoty kapličky, víceméně hranolové, s boky plasticky tvarovanými do podoby vysokých štíhlých vztyčených volut a s hlubokou nikou na ose čelní strany, završenou segmentovým záklenkem. Hmota kapličky je završena dokola obíhající výrazně profilovanou římsou, která je na delších stranách elipticky vyduta nad otvor výklenku. Na římse je založena mírně vzdutá cihelná stříška. Na vrcholu kapličky je usazen kamenný čuček, z nějž vyrůstá zdobný kovaný kříž. Ve výklenku kapličky je ustouplý zděný pultík na květiny. Na zadní stěně výklenku visí barvotiskový obraz Ježíše Krista. Před obrazem je dřevěná plaňková ohrádka.